Segling Kos / Kardamaina Village

Boatcharter-online ger er en lyxig och avkopplande semester Segling i det trevliga landet Kos / Kardamaina Village. Kos / Kardamaina Village erbjuder många nya båt modeller för Segling. För att erbjuda bästa tänkbara Segling, samarbetar vi med våra lokala partners och vi kommer att erbjuda er den bästa båten för charter i Kos / Kardamaina Village, eller med att ordna en kryssnings tur från just denna plats. Ni kan få en detaljerad information om Segling i Kos / Kardamaina Village och om alla tillgängliga båtar genom vårt snabba sökverktyg. Välj destinationen och regionen i till exempel Kos / Kardamaina Village.För mer information kontakta oss eller skicka en förfrågan via e-post, telefon eller fax.Kos har underbara stränder, pittoreska byar, intressanta sevärdheter och ett fantastiskt nattliv - kan man önska något mer från en

semesterort. Kos kanske anses vara en av de bästa partyöarna, men det finns mycket mer än ett hektiskt nöjesliv.

Ön är en grön och frodig, med ett stort utbud där du antingen kan segla, spendera hela semestern på en lugn strand i en liten tyst by eller festa hela natten bland klubbar och barer. Det finns dessutom så mycket att se att en eller två veckor inte räcker. Det är en av anledningarna till att många kommer tillbaka till Hippokrates ö år efter år.

 

 

Kos har varit en ganska rik ö ända sedan antiken, med undantag de perioder då turkar och pirater förtryckte lokalborna. Den bördiga jorden har välsignat ön med vindruvor, vete, frukter och oliver liksom obsidian och rika fiskevatten. Övrig information om Grekland finner ni på startsidan.

Information om Tolvöarna - Dodekanese​

Dodeka betyder 12 på grekiska och det förklarar det udda namnet Dodekanese. Här kallar vi ögruppen för Tolvöarna. Ögruppen sträcker sig från Samos i norr till Rhodos i söder. Är man riktigt noga, så innehåller området faktiskt 163 stora och små öar. På de flesta av öarna hittar ni sköna naturvikar och långa sandstränder. Kos är nog den mest populära och kända ön. Kos ligger strategiskt i mitten av ökedjan. Hyr du båt här är det bara att välja om man vill segla norrut eller söder ut.  Hyr ni båt av oss på Rhodos är det norr ut som gäller.

Många anser att detta är det vackraste seglingsområdet i Grekland. Seglar man här går det givetvis bra att segla över till Turkiet.

​Segla in i den vackra hamnen på Simi, eller beskåda de mäktiga St John klostret på den stillsamma ön Patmos. Njut av det pulserade nattlivet på Kos eller Rhodos eller segla vidare till i princip helt anonyma. De vanligaste är Chalki, Tilos och Nissyros. Seglar man norrut besöker man Lipsi, Leros och Kalimnos. De sistnämnda är kända för sina tvättsvampsodlingar. Det är lätt att hitta natursköna vikar och sköna långa sandstränder. Mångas favorit är Astipalea.

 

Seglingsområdet - Tolvöarna

Öarna sträcker sig i ett längt band från norr till söder utmed Turkiets kust. Öarna är rätt karga och det kan tidvis blåsa en hel del som i Cycladerna. I juli och agusti friskar det gärna i med nordvästvindar. Seglingen mellan öarna håller sig mellan 10-20 distans, så det är inga längre sträckor. Ta gärna en avstickare till Bodrum om ni är på Kos eller till Marmaris om ni är på Rhodos.​

Väder & vind - Tolvöarna

Tolvöarna är en skönt område att segla i under hela säsongen för i princip alla typer av seglare. I juni, juli och augusti blåser

huvudsakligen Meltemi från nordväst med en styrka på ca 4-12 m/s. På våren och hösten blåser det ofta sydostliga vindar på ca 3-7 m/s.

Längs med den Turkiska kusten är vindarna svagare. Medelhavet som helhet blåser det normalt på dagtid och mojnar på kvällen. 

Sjöbris är vanligt vid högtryck. Seglar man nära land kan man råka ut för fallvindar där det är höga berg. 

Nedan visar vi en sammanställning på hur de olike områdena kan skilja sig. Skalan är 1 till 5.  När ni hyr båten får ni med er

information om sändningstider för väderprognoser på VHF och radio. 

 

 

                                        Vind          Navigation    Svårighetsgrad

Cycladerna                            3                    3                  3-4

Saroniska                              2                    1                   2

Tolvöarna                              3                     1                    4

Sporaderna                            2                    1                    3

Ioniska                                  2                    1                    3

Sverige                                  3                     4                     4

Resa till Kos.

Man kan åka charter med Apollo eller Ving. Välj mellan Kardamena, Kos stad, Lambi, Psalidi eller Tigaki. Reser du på egen hand är det naturligtvis enklast att ta en flygstol direkt till Kos, eller inrikesflyg alternativt båt från Aten. Du kan också ta en flygstol till Rhodos eller Samos som har bra båtförbindelser med Kos. Kontakta oss så hjälper vi er med resan.

Sök flyg till Kos

Turförslaget börjar i Rhodos. Börja på Kos istället. Det samma gäller 12-dagars förslaget.  Charter båtar finner ni i fliken ovan.

Seglingsperioden är från April till September/ November.

 

Mer informaion om ön Kos , samt ett större utbud av båtar.
>>>>>>>>
wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.