Segling Samos

För Segling kan vi erbjuda ett stort utbud av båtar i Samos. Ni kan få mer information om aktuella båtar för Segling i Samos genom vår snabba sökfönster för båtar, som finns på vänster sida på denna webbplats. Hamnen i Samos är redan utvalda för er och ni behöver bara uppge antal personer och vilklet datum ni önskar åka, för er Segling.

Preview  Preview  Preview
Vi har tyvärr inga charterbåtar på Samos i år. Välj Rhodos eller Kos.

Samos

Samos ligger  bara cirka 1 nm utanför Turkiets kust. Här seglar du i det vackra Dodekanes skärgården, som utgörs av öar Agathonisi, Alimia, Arki, Astypalea, Chalki, Giali, Kalymnos, Karpathos, Kasos, Kastelorizo, Kinaros, Kos, Leros , Lipsi, Nisyros, Patmos, Pserimos, Rhodos, Symi, Syrna, Telendos och Tilos.

På nästan alla öar hittar du skyddade vikar och perfekta förtöjningsplatser. Det finns gott om rustika krogar och idylliska byar. Phytagorion är  också en idealisk utgångspunkt för en tur längs den turkiska kusten med dess oräkneliga vikar och förtöjning platser.

Samos är en grekisk ö som ligger i den östra delen av Egeiska havet. Dess storlek är 478 kvadratkilometer och det finns ungefär 35 000 bofasta invånare. Ön har upplevt en mångfald av styren under sin långa historia.

Här råder ett typiskt Medelhavsklimat och ön är den kanske allra mest fruktbara i området. Samos kallas ibland ”Den gröna ön” och här växer oliver, fikon, mandel, citrusfrukter och många sorters blommor men främst druvor som ger öns berömda viner som också exporteras och har vunnit internationella utmärkelser.

Härutöver är turismen den största näringen och har successivt ökat sedan 1980-talet till att numera vara den allra viktigaste. Runtomkring ligger många idylliska och pittoreska små byar som kan vara behagliga kontraster till de stora turiststråken på andra platser.

Mest turistaktigt bland dessa är Pythagorion där den gamle matematikern Pythagoras står staty i hamnen. Stränder (om än av något mindre storlek) finns förstås också.

Vädret

Vädret är pålitligt med solsken i princip hela  säsongen under början av maj till slutet av oktober. Temperaturerna ligger från 25 grader och uppåt. Vindar är förutsägbara med måttliga vindar från 5-12m/s mestadels från NW / W.

Resa

Det går bra att ta flygstolar med någon av charterbolagen Airtours, Apollo, Fritidsresor och Ving.
Kommer du med båt bör du tänka på att det finns tre hamnar: Karlovassi, Pythagorion och Samos stad. Pythagorions hamn trafikeras främst av flygbåtar, de större färjorna går från/till Karlovassi och Samos stad. Samos har bra båtförbindelse med Patmos, Lipsi, Leros, Fourni, Ikaria och Pireus.

Vi kan erbjuda följande båtar nedan för charter på Samos.wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.