Segling Santorini

I vårt fantastiska utbud av charter båtar i Santorini finner ni ett stort urval av moderna, rymliga och bekväma båtar för Segling, alla med sin egna unika design och funktioner. Santorini är en av de mest populära platserna för Segling. Inom kort hittar ni mer information om Santorini. Fråga oss gärna om ni vill ha mer information om Segling i Santorini via telefon, e-post eller skicka oss en förfrågan.

   

Santorini

Thira, som Santorini officiellt heter, är säkert den mest spektakulära platsen i grekiska övärlden. Ön har en väldigt dramatisk historia. Annars vore Santorini en ö som alla andra. För cirka 3 500 år sedan sjönk delar av Santorini ner i havet.. Idag besöks Santorini varje år av en halv miljon turister av precis samma anledning.

Merparten av ön Santorini är exploaterat och turistanpassat.  Men som väl är finns det gott om oaser där det grekiska livet fortlever. Ön är väldigt speciell och det är synd att inte fler tar sig tid att upptäcka Santorinis andra sidor. Man kan lite grovt beskriva den norra delen som exploaterad och den södra halvan som mer turistanpassad och på sina ställen helt genuin.  Helt klart att oavsett vad man tycker om Santorini så lämnar ön ingen oberörd. man blir lätt imponerad av det magiska och spännande landskapet. Många turister som åker båt har Santorini  som en transitö.

Resa

Santorini är en av övärldens mest lättillgängligaste resmål, välj mellan charter, flygstol, inrikesflyg eller båt. Airtours och Apollo erbjuder charter till Santorini. Välj mellan Fira, Imerovigli, Kamari, Oia, Perissa, Perivolos, Pyrgos eller Vlychada. med andra öar är utomordentliga, det är smidigt att ta sig till och från ön och Santorini är ett mycket sevärt resmål i sig. Kontakta oss. Vi hjäper er gärna.

Seglingsområdet

Cycladerna är ett stort och spännande område som passar den lite mera erfarne seglaren. Avstånden är relativt långa 25-40 NM med öppen havssegling mellan öarna. Här man får den härliga känslan av att under en halv dag nalkas en ny ö som man kan utforska. I land väntar en ny ö men sin egen historia, natur och kultur, ofta helt olik den förra.
I Santorini kan man ta en tur in i vulkankrater. I Mykonos finner man jet-set från hela världen. 
 

Väder & vind - Cycladerna:

 
Cycladerna är perfekta för dig som är en mer van seglare eller där seglingen är det viktigaste. Under april, maj, juni, september samt oktober passar dock Cycladerna alla typer av seglare eftersom vinden då blåser lite svagare.

Den vind som blåser sommartid kallas Meltemi. Den kan vara blåsigt och vinden kommer från norr. Den börjar normalt blåsa i juli, ökar under augusti och dör ut i september. I juni-augusti är vindstyrkan vanligen 5-11 m/s. Vanligtvis håller den dock på i en till två dagar någon gång per månad. Under vår och höst är vindarna svagare. Då kan man räkna med sydlig vind 3-8 m/s. Generellt kan man säga att segling i Cycladerna är lite mer krävande än i övriga områden och man bör vara vana seglare och ha minst två veckor på sig för att se hela den ögruppen.
 
Det skiljer sig en del mellan våra olika seglingsområden. Som vägledning har vi gjort en sammanställning av vindförhållanden/navigation från 1 till 5. (1 lätt 5 svårt). Svårighetsgraden kan max vara 10. Svensk seglare är normalt vana seglare. Svårighetsgrad 5 är normalt inga problem för vana svenska seglare.  

                                         Vind              Navigation         Svårighetsgrad

Cycladerna                           3                      3                            3-4

Saroniska                             2                      1                            2

Tolvöarna                             3                      1                            4

Sporaderna                           2                      1                            3

Ioniska                                 2                      1                            3

Sverige                                 3                       4                              4


 

Vi kan erbjuda följande båtar för charter i området. Vanligast är lördag till Lördag.

>>>>>>>>
Listing View
Yacht type
Sort by
Oceanis 473 (4Cab) Oceanis 473 (4Cab)
2003 | 8 pers. | 14.3 m | 2 toilets
[Good] 4.24 / 5 = "[Good]" (2 Customer Reviews) erbjudanden from 1840 EUR
wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.