Segling Elba / Porto Azzurro

För Segling kan vi erbjuda ett stort utbud av båtar i Elba / Porto Azzurro. Ni kan få mer information om aktuella båtar för Segling i Elba / Porto Azzurro genom vår snabba sökfönster för båtar, som finns på vänster sida på denna webbplats. Hamnen i Elba / Porto Azzurro är redan utvalda för er och ni behöver bara uppge antal personer och vilklet datum ni önskar åka, för er Segling.


Preview  Preview  Preview

Elba

Elba har har otroligt många vackra stränder och ön är mycket grön. Den största staden på ön är Portoferraio med anor från 1600 talet. Staden omgärdas av en vacker mur.  Elba var Napoleons hem under hans första år i exil. Man kan besöka hans bostad i Palazzina dei Mulini. I Portoferraio kan man ta linbanan upp på på berget till Villa San Martino som var Napoleons sommarresidens med en fantastisk utsikt.
Elba är som sagt en vacker ö med många attraktiva hamnar och ankarplatser. Man tar sig lättast ut från Scarlino, Punta Ala och Castiglioncello som ligger på behändigt avstånd från Pisas flygplats. Segla längs med den italienska kusten eller segla över till Korsika. Elba är Italiens tredje största och ön ligger bara en timmes segling från fastlandet. Elba är  väl lämpat för en resa där barnen är med. I området finns det massor av bra ankringsplatser i de vackra vikarna. Ön har sammanlagt sex bra hamnar. Den gamla hamnen i byn på Portoferraio erbjuder en hel del, men desto mer mångfald finner ni på strandpromenaden och på stan. Seglingen kommer inte vara tråkigt eftersom det finns massor av små oaser att besöka i sundet Piombino och runt Elba.

Marciana Marina ligger i västra delen av ön vid foten av berget Capanne och uppbyggd kring en gammal fiskehamn. Det finns gott om plats för båtar som ligger för ankar. Behöver ni mer komfort, kan ni förtöja på längs med bryggan i småbåtshamnen. Hamnen är också en bra utgångspunkt för att segla över till Korsika.  Porto Azzurro anses vara den vackraste hamnen i hela Italien med sina mysiga kaféer vid vattnet och gamla slott som vakar över hamnen. Gatorna sjuder av liv och det råder ingen brist på nattliv. Marina di Campo i söder är en sann fiskehamn. Här är det ofta trångt och man får ligga för ankar.

Väderlek

Den soliga Säsongen är lång, med endast tillfälliga avbrott med oroligt väder från maj till början av oktober. Mistral vindarna kan tillfälligt båsa rätt kraftigt runt Korsika, och mellan Korsika och Sardinien. Annars är det vanlig frisk havsbris som karakteriserar eftermiddagara på västkusten och svagare vindar på östra kusten.

Aktuella väder prognoser när ni seglar

Resa

Flygplatstransfer Pisa till Piombino och färjehamnen tar ca 70 minuter. Tåg går även från Pisa station
till Piombino. Härifrån går det färjor till Elba.

Mer information om Italien finner ni i mappen Italien, samt här Resinformation och värt att veta om Italien

Vi kan erbjuda följande båtar nedan för charter. Oftast lördag till lördag.

wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.