Segling Sardegna / La Maddalena

För Segling kan vi erbjuda ett stort utbud av båtar i Sardegna / La Maddalena. Ni kan få mer information om aktuella båtar för Segling i Sardegna / La Maddalena genom vår snabba sökfönster för båtar, som finns på vänster sida på denna webbplats. Hamnen i Sardegna / La Maddalena är redan utvalda för er och ni behöver bara uppge antal personer och vilklet datum ni önskar åka, för er Segling.

Preview  Preview  Preview

La Madelena

La Madelena ligger på ön med samma namn. Här finns en skärgård med cirka 200 km kust och det finns många vackra stränder och vikar med vit sand, såsom "Cala Corsara" på ön Spargi och kända  "Pink Beach" på ön Budelli . Här finner ni ett landskap skulpterat av vinden.  La Maddalena skärgård är en nationalpark och mycket vacker.

Resa till Italien

Segling

Sardiniens kust är en extraordinär seglings destination med hundratals avskilda vikar, stränder och och öar med dramatiska klippformationer.  Det faktum att vindförhållanden runt Porto Pollo i norra Sardinien är den mest konstanta innebär att de flesta seglarena finns på Costa Smeralda. Det finns två vindar här som garanterar  perfekta förutsättningar för dynamisk segling, Sahara vinden Chirocco och Maestrale, som blåser ner från norr. Västkusten är inte så lämplig då det är ont om hamnar och vikar.

Sardinen är ett bra seglingsområde med Maddalena skärgård och Bonifaciosundet i norr. Särskilt på grund av närheten till Korsika finns en rad möjligheter för seglare. En segling som bara delvis rekommenderas eftersom det knappast finns några hamnar och vikar på västkusten.  Bra Yacht Charter baser är - Carloforte och Cagliari i söder, Alghero på norra västkusten Canniglione och även La Maddalena, Olbia, Portisco och Porto Rotondo. Från Alghero vill ni kanske göra en resa nord över till Maddalena. Maddalena skärgård är ett måste för folk som seglar runt Sardinien. Mest intressanta av de sju större öarna är Caprera och La Maddalena, Santa Maria, Spargi, Razzoli och Budelli är mindre, men sceniskt också mycket tilltalande. Vikar med smaragd färgat vatten och nästan helt vita stränder väntar i norr och på östkusten.

Klimat


Klimatet varierar från norr till söder och mellan öarna. Norr kan ha kalla vintrar, medan den södra kan vara extremt varmt på sommaren. Generellt har kustområdena medelhavsklimat. Somrarna är varma och torra längs kusten. Sommarvindarna blåser huvudsakligen från NW, men i många områden finns det ett dagligt mönster med land och sjöbris. Under senhösten kan det blåsa upp snabbt i likhet med andra delar av Medelhavet.  Väderprognoser får man kontinuerligt (datoriserad röst) på VHF kanalen 68. Dessa ges först på Italienska och sedan på engelska. Prognosen täcker de närmaste 12 timmarna med information om vindriktning, styrka och våghöjd. Lyssnar man på prognosen har man gott om tid att söka upp någon hamn om det skulle behövas.

Vi kan erbjuda följande båtar för uthyrning nedan. Vanligast är Lördag till Lördag. Kontakta oss, så kan vi skicka en pdf fil me trevliga turförslag i området.
Ni finner mer information i mappen med namnet Italien.

wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.