Segling Cres

För Segling kan vi erbjuda ett stort utbud av båtar i Cres. Ni kan få mer information om aktuella båtar för Segling i Cres genom vår snabba sökfönster för båtar, som finns på vänster sida på denna webbplats. Hamnen i Cres är redan utvalda för er och ni behöver bara uppge antal personer och vilklet datum ni önskar åka, för er Segling.

Preview  Preview  Preview

Cres

Cres den näst största ön i Adriatiska havet. Kalksten och dolomit dominerar, vilket skapar en stor kontrast till  snöklädda toppar, svagt sluttande kustlinjer och branta klippor och den lummiga Mediteranneans skog. Något som förtjänar ett särskilt omnämnande är Vransko sjön. Sitter i mitten av ön, är sjön en naturlig reservoar som matas av regnvatten från ytan och underjordiska kanaler. Ytan på sjön är över havsytan, men dess botten är 74m under havet. Ön är rik på växtlighet med mycket  barrskog. Överallt finns det vilda örter som ger den lokala maten dess speciella smak. Det finns gott om vilda blommor i betesmarkerna och tusentals olivträd. Över nittio fågelarter häckar på ön, som örnar, falkar och ugglor. Det finns även en speciell ornitologiska reserv för de vithuvade Gåsgamarna som häckar på klipporna intill havet. 
Cres och Krk är de största öarna i Kvarner Bay och området ochde lockar många besökare. Segling är mycket populärt i området.

Resinformation och värt att veta om Kroatien

Klimat

Vindarna är omväxlande med en havsbris under dagen följt av en landbris mot eftermiddagen och kvällen. De vanligaste vindarna är Mistral från nordväst, Bora från nordost som är sällsynt men tidvis mycket stark och Jugo från sydost.

Temperaturen är ca 20 grader i maj för att nå 30 grader i augusti och ner mot 25 grader i september.

Den bästa säsongen för segling i Kroatien är tidig sommar, med goda vindar i maj och juni. Juli och augusti blir det varmare med lätta vindar, idealiskt för de som vill ha avkopplande segling. September är som svensk sommar.


Luftfuktigheten till havs ligger normalt omkring 75 procent och ger tillsammans med den lätta Maestral-vinden behagliga förhållanden även under de hetaste sommardagar. Morgonbrisens vindstyrka är omkring 4-5 m/sek och den kulminerar vid 8-9 m/sek, för att sedan avta under eftermiddagen.

Väderleksraporter via Radio och VHF

Vädrer prognos på engelska, italienska och tyska för kroatiska kusten. Sänds oavbrutet var 10 minut, Prognosen uppdateras 07:00 h, 13:00 h och 19:00 h (lokal tid). De består av en kort prognos för de närmaste 24 timmarna och information om lufttrycket.

VHF - kanal 73 för norra Adriatiska havet / västkust Istrien VHF - kanal 69 för norra Adriatiska havet / östra delen VHF - kanal 67 för södra Adriatiska havet / östra delen VHF - kanal 73 för södra Adriatiska havet / östra delen

Radio Rijeka UKW channel 24 (05:35h, 14:35h, 19:35h)
Radio Split UKW channels 07, 21, 23, 81 (05:45h, 12:45h, 19:45h)
Radio Dubrovnik UKW channels 07, 04 (06:25h, 13:20h, 21:20h)

Mer information om Kroatien finner ni mappen med namnet Kroatien.

Nedan visar vi aktuella båtar för uthyrning. Vanligast är att man hyr Lördag till Lördag.


 

wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.