Segling Punat - B

I vårt fantastiska utbud av charter båtar i Punat - B finner ni ett stort urval av moderna, rymliga och bekväma båtar för Segling, alla med sin egna unika design och funktioner. Punat - B är en av de mest populära platserna för Segling. Inom kort hittar ni mer information om Punat - B. Fråga oss gärna om ni vill ha mer information om Segling i Punat - B via telefon, e-post eller skicka oss en förfrågan.


  Preview  Preview  Preview

Punat


Punat är en liten stad med 1.800 invånare som ligger på södra kusten av ön Krk. Utsikten är bedårande från vilken sida ni än befinner er på.  Innanför sundet finns en exremt djup vik kallas Puntarska Draga. I viken ligger en liten ön som heter Kosljun och den är en riktig skönhet. På ön finns ett vackert kloster. Den lilla ön Kosljun är en värdefull oas och den är klassad som ett kultur-och naturreservat. Många turister och Kroatier besöker ön varje år.  Kosljun kan nås enbart med båttaxi eller av er som seglar på egen hand.

Seglare kommer att känna sig extra välkomna i Punat eftersom det är den största och den äldsta småbåtshamnen vid Adriatiska havet. Här finns det plats för a 1200 fartyg. Alldeles intill Punat marina ca 50 meter från havet, ligger Hotel Kanajt.  Det är en idealisk mötesplats för seglare och andra som gillar havet.

Resinformation och värt att veta om Kroatien

Klimat

Vindarna är omväxlande med en havsbris under dagen följt av en landbris mot eftermiddagen och kvällen. De vanligaste vindarna är Mistral från nordväst, Bora från nordost som är sällsynt men tidvis mycket stark och Jugo från sydost.

Temperaturen är ca 20 grader i maj för att nå 30 grader i augusti och ner mot 25 grader i september.

Den bästa säsongen för segling i Kroatien är tidig sommar, med goda vindar i maj och juni. Juli och augusti blir det varmare med lätta vindar, idealiskt för de som vill ha avkopplande segling. September är som svensk sommar.

Luftfuktigheten till havs ligger normalt omkring 75 procent och ger tillsammans med den lätta Maestral-vinden behagliga förhållanden även under de hetaste sommardagar. Morgonbrisens vindstyrka är omkring 4-5 m/sek och den kulminerar vid 8-9 m/sek, för att sedan avta under eftermiddagen.

Väderleksraporter via Radio och VHF

Vädrer prognos på engelska, italienska och tyska för kroatiska kusten. Sänds oavbrutet var 10 minut, Prognosen uppdateras 07:00 h, 13:00 h och 19:00 h (lokal tid). De består av en kort prognos för de närmaste 24 timmarna och information om lufttrycket.

VHF - kanal 73 för norra Adriatiska havet / västkust Istrien VHF - kanal 69 för norra Adriatiska havet / östra delen VHF - kanal 67 för södra Adriatiska havet / östra delen VHF - kanal 73 för södra Adriatiska havet / östra delen

Radio Rijeka UKW channel 24 (05:35h, 14:35h, 19:35h)
Radio Split UKW channels 07, 21, 23, 81 (05:45h, 12:45h, 19:45h)
Radio Dubrovnik UKW channels 07, 04 (06:25h, 13:20h, 21:20h)

Mer information om Kroatien finner ni mappen med namnet Kroatien.

Nedan visar vi aktuella båtar för uthyrning. Vanligast är att man hyr Lördag till Lördag. 

wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.