Segling Dodekaneserna

Välj plats från kartan

En bra semester Segling med härliga semester dagar precis som ni vill ha dem i Dodekaneserna. Båtcharter Online är en av de bästa svenska båtuthyrnings företagen för Segling och vi är specialiserade i Dodekaneserna. Dodekaneserna är ett klassiskt område som lockar många charter gäster varje år, som vill uppleva bra Segling. I Dodekaneserna kan vi kan hjälpa er med turförslag och destinationer för er semester Segling. Om ni är intresserad av att hyra en båt i landet Dodekaneserna, kommer vi erbjuda den bästa båten vi kan få fram bland alla charter erbjudanden!

Preview  Preview  Preview

Dodekaneserna/ TolvöarnaDodekaneserna är öar som förlänger Kykladerna mot öst och området kallas även för Tolvöarna. Geologerna påstår att Tolvöarna är topparna av Egeidas berg. Egeida var landet som förenade Grekland med Asien som sjönk i havet för miljoner år sedan.

Dodekaneserna består av 14 större öar och ett 40-tal mindre. Ö-gruppen ligger ca 30 mil från Aten nära den turkiska kusten. Öarna är väldigt varierande och erbjuder det mesta från antik kultur, hektiskt nöjesliv, till fantastiska undanskymda badvikar. Alla har sin speciella charm och rytm och området är mycket populärt att segla i.


Norra delen finner ni följande öar.

Limnos ligger längst upp i norr i ett område som även kallas östra Sporadena. Ön har fortfarande behållit sin ursprungliga charm, då den inte har varit utsatt för  turistmassorna. Huvudorten Mirina är känd för sin vackra fästning och staden präglas av en behagligt avslappnad atmosfär.

Lesvos
Lesvos är en av de största öarna i Egeiska havet efter Kreta och Evia. Ön är mycket vacker,grön och bördig. Staden Mitilini är det kommersiella centrat på ön. I den gamla delen av stan möts ni av en närmast basarliknande atmosfär med alla affärer i de smala gränderna.

Khios
Många öar hävdar att ön är  födelseplatsen för Homeros. Runt ön finns det gott om vikar med fina sandstränder och kristallklart vatten.

Ikaria
Ön ligger som en gigantisk stor klippa väster om ön Samos. Öns huvudort ligger inpressad mellan klipporna och är värt ett besök.

Samos
En känd ö i Sporadena med 3 olika hamnar. Pithagorion på sydsidan anses vara den bästa och mest skyddade. Byn ligger på denpinjeklädda sluttningen med en bedårande utsikt mot de turkiska bergen.

Patmos
Ligger mellan Leros och Ikaria och är en bergig ö med mängder av små vikar. Ett stort kloster ligger på berget ovanför hamnen som omgärdas av de vita husen. Här finner ni en salig blandning av kyrkor, kapell,  trånga gränder, höga murar och trevliga torg. Utsiken över Egeiska havet är mycket vacker.

Lipsi
En bit från Patmos finns en liten grupp av öar som går under namnet Lipsi. På  öarna finns det fina sandstränder och vattnet är härligt turkosblått. Huvudön är mycket liten och den har en skyddande hamn omgärdad av vitkalkade hus. Njut på den vackra piazzan med sina tavernor, ouzerior och caféer.

Agathonissi
Ön har underbara sandstränder och är ett perfekt val för dig som söker lugn och ro.

Leros
Ligger mellan Patmos och Kalimnos. Ön är rätt grön och bördig och det finns gott om  vikar med  fina sandstränder att ankra upp i för lunch eller natten.

Kalimnos
Är den fjärde största ön i Dodekaneserna. Vattnet runt ön är känt för sina tvättsvampar.  På kullen ovanför staden finns resterna av en stor fästning. Ön har ett flertal fina sandstränder.

Kos
Denn tredje största ön i Dodekaneserna. Här finner ni en blandning av frankisk och turkisk arkitektur med  italienska influenser. Ön är i dag en utpräglad turistort och runt ön finns ett flertal fina sandstränder. Utbudet av nöjen är stort och huvudorten är inget för den som vill ha lugn och ro.


Södra delen

Astypalaia
Är den västligaste  ön i ögruppen. Staden ligger på en brant sluttning med en vacker Venetianskt fästning som ligger sammanväxt med alla husen runt hamnen. Nedanför fästningen ligger den vackra  kyrkan Our Lady Portaitissa. Runt ön finns ett flertal fina vikar med sandstränder.

Nisiros
Denna ö har haft en aktiv vulkan och är mycket bördig. De vita husen bildar en skarp kontrast till de mörka vulkaniska bergen. Här kan ni bada i de  varma källorna  runt huvudorten Mandraki.. Vulkankratern ligger mitt på ön och är cirka 260 meter i diameter och 30 meter djup med trappor som leder till botten.

Tilos
Denna lilla ö har en mycket  intressant historia. Vid utgrävningar har man funnit rester av en förhistorisk dvärgelefant. Huvudorten, Megalo Horio, ligger formad som en amfiteater på öns bergssluttningen. På ön fins det ett flertal kloster och det finns gott om vackra sandstränder.

Symi
Ön har fått namnet  efter nymfen Symi som var Poseidons hustru. Det stora kaptenshusen i hamnen härstammar från 1300-talet då sjöfarten blomstrade som mest. Runt hamnen finner ni  charmiga hus i varma pastellfärger, med vackra balkonger och spetsiga röda tak. Ön är känd för sina fina sandstränder och kristallkla vatten.

Rhodos
Rhodos är den största ön i Dodekaneserna och och varit ett mål för charterturismen under många år. Här finns det gott om trevliga hamnar med cafeér och tavernor.

Karpathos
En Långsmal ö  placerad mellan Rhodos och Kreta. Ön syns på långt håll med sin höga topp sträcker sig 1214 meter upp i skyn. Huvudorten, på sydost sidan, ligger väl skyddad för meltemin vindarna.

Kassos
Kassos är den sydligaste ön i Dodekaneserna och ligger endast 27 sjömil nord ost från Kreta.


Klimat

Grekland har ett subtropiskt klimat med heta, torra sommarmånader och milda vintrar.  Det typiska medelhavsklimatet skapar spännande skillnader mellan de norra och södra delarna och även mellan fastlandet och de kustnära områderna

Våren
Under våren, mars till maj känns Grekland fräscht och grönt, det är något mer nederbörd än under sommarhalvåret och  värmen har börjat leta sig in i hela landet och temperaturen vid det här laget redan letat sig upp en bit över 20 grader sträcket.

Sommaren
De södra delarna av Grekland har långa, torra somrar med mycket lite nederbörd. Under juli-augusti sveper de svala ”Meltemi-vindarna” in från norr och ger en behaglig svalka. Badtemperaturerna ligger strax under lufttemperatur och de populära badstränderna blir fulla av liv. Temperaturerna under sommarhalvåret ligger mellan 30-35 grader något varmare i söder och något blåsigare längs kusterna och i ö-världen.

I slutet av september och i början av oktober lämnar sommarturisterna Grekland och de lägre temperaturerna börjar sakta men säkert smyga sig in i landet. I slutet av oktober ligger temperaturen på dryga 20 grader men solen värmer fortfarande och skapar sköna ljumna kvällar. I söder är det varmare medan man i norra Grekland börjar förbereda sig med en tjockare tröja och med strumpor i skorna. Seglare  älskar de sköna höstdagarna om är som en svensk sommardag.

Vintern
Vintern i Grekland är torr och sval, vid kusterna kan det blåsa  ordentligt. I södra Grekland är vintertemperaturen sällan under 16 grader medan de norra delarna får det svalare med runt 7 till 12 grader.

Utbudet av charterbåtar finner ni på öana nedan.

Dodekaneserna - Platser

 • Chios
 • Rhodos
 • Kos
 • Samos
 • Kos / Kardamaina Village
 • wait...
  Loading Map ...
  RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

  YachtFinder

  Live support & Contact

  Kontakta oss under:
  Telefon
  +46 31 51 10 40
  Fax
  +46 31 51 80 41
  BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
  Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.