Segling Grekland

Välj underregionen från kartan

Välkommen till oss och Grekland där vi erbjuder en attraktiv semester Segling med en personlig touch i Grekland och runt om i världen. Segling är vår passion och vårt jobb - kom till Grekland och känn vinden och dela en unik upplevelse med oss. Res till Grekland och upptäck ett populärt land med långa seglings traditioner. Segling är ett mycket populärt resmål med många fritid och semester aktiviteter . I Grekland kan vi erbjuda dig ett antal segelbåtar och katamaraner i olika storlekar. Ni kommer att få vårt Segling erbjudande för Grekland, om ni använder vårt snabba sök verktyg för båtar och Segling i det övre vänstra hörnet på vår webbplats. Vad har ni för personliga önskemål för Segling, till exempel hur många ni är, startdatum och längd. Om ni har några frågor angående Segling i Grekland, tveka inte att kontakta oss via mail, telefon, Skype eller fax.


Preview

 

Upptäck Grekiska övärlden i våra charterbåtar där du färdas i varma vatten från djupblått hav till turkosgrönt vatten i vikar som du hittar överallt i den Grekiska arkipelagen. Där kan du uppleva lugnet och stillheten, du behöver aldrig trängas med andra båtar för skärgården är så stor och öarna så många.

I hamnarna finns det mesta att köpa i butikerna och gott om mysiga restauranger med god grekisk mat. Vänliga och hjälpsamma människor, promenader i pittoreska gränder med sina vitkalkade små hus och sin blomprakt.

Preview   Preview  Preview

Visste ni att Grekland har Europas längsta kustlinje med 15.000 kilometer. I jämförelse med svenska vatten så är Grekiska vatten lättnavigerat för skärgården är nästan ren från undervattensgrund. Däremot kan vindarna vara varierande och växlande under samma dag från lätt bris till kuling lite beroende vilket område man seglar i och vilken tid på säsongen.

Preview

Preview  Preview  Preview

Seglingsområden


Havet runt Grekland, är uppdelat i olika område såsom Saroniska öarna Cykladerna, Sporaderna, Tolvöarna och Joniska öarna.

Många av charterbåtarna har Kalamaki Athen som är geografiskt ett bra läge för att kunna välja vilket område man vill segla till. Saroniska havet som ligger närmast har några fina öar såsom Egina, Poros, Hydra, Spetses plus hela Peloponnesos landet med många hamnar och byar att besöka. Saroniska havet är skyddat vatten för dom stora havsvågorna, om inte det blåser starka sydliga vindar.
Den behagligaste tiden för oss nordbor är april-juni och september -november med c:a 30 grader varmt. I juli och augusti ligger temperaturen på c:a 36-38 grader. En nordlig vind som kallas för "meltémi" kan blåsa med c:a 20 sek/meter oftast i området runt Cykladerna vilket kan ge en tuffare havssegling.

Preview  Preview  Preview

Något som är mycket uppskattat är när man söker upp en vacker  vik i lä med turkosfärgat vatten, lägger ankare på 4-5 meters djup, badar och snorklar. Sen äter man en god lunch i sittbrunnen bestående av greksallad, gott bröd och en kall öl. Därefter seglar man till någon hamn för kvällen och lägger till med aktern mot bryggan. På kvällen tar man en drink i sittbrunnen och titta på folklivet i hamnen för det är i hamnarna som det mesta händer. När solen har gått ner vid c:a 21-tiden är det dags för en god middag på någon mysig restaurang (grekerna äter sen middag). Längre öster ut kommer man till Tolvöarna med öar som Samos i norr till Rhodos i söder och med Kos och många andra öar där emellan. Att segla så långt bort från Athen kräver minst 2 veckor med tuffa etappseglingar. Vill man segla i lungnare vatten kan man gå väster ut från Athen genom Korintkanalen och det innanhav som mynnar ut i Joniska havet med öar som Lefkas, Kefallonia och Zakynthos. I dessa vatten är det mestadels lätta vindar.

Turförslag i Grekland  Cykladerna, Lefksas, Saronsiskla och Samos i Pdf format.Flyg  Övrig resinformation


  Flyg till Athen eller via flygstolar direkt till orten. Inrikesflyget i Grekland är förhållandevis väl utbyggt, precis som i Sverige är huvudstaden det stora navet. Från Aten kan du flyga till 33 olika destinationer i Grekland. Om du ska flyga från andra flygplatser än Aten är det inte lika smidigt, få flygplatser har förbindelse med andra destinationer än just Aten, undantag är bland annat Kreta, Rhodos, Santorini och Thessaloniki. De två största bolagen är Olympic Air och Aegean Airlines.

På senare år har fler och fler öluffare börjat använda sig av inrikesflyg i stället för långa och tidskrävande båtresor. Speciellt till och från Aten. Priserna är med humana.Välj ort nedan för att se utbudet på charterbåtar.


wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.