Segling Santa Lucia

Välj underregionen från kartan

Vi välkomnar dig i förväg till Santa Lucia och en upplevelse med Segling. Vi är ett charterbolag för Segling i Santa Lucia och för öarna runt Santa Lucia. Segling har vi arbetat med i 20 år , så vi har erfarenhet. Vi kan erbjuda bra val av destinationer i Santa Lucia och semester Segling längst med kusten och öarna i . I Santa Lucia hittar ni allt för en bra kryssnings Segling, med spännande seglingsområden, charterbåtar och bra väderförhållanden. Segling i detta land kommer definitivt att bli en stor och spännande båtsemester för din besättning, samt en bra erfarenhet för din skeppare. Om ni har några frågor angående Segling i Santa Lucia, vänd dig till oss för ytterligare information och hjälp! Ni hittar våra kontaktuppgifter här i nedre vänstra hörnet.

Preview  Preview

Santa Lucia


Upplev den fantastiska blomsterprakten på en av Karibiens vackraste öar. Njut av dignande fruktträd med mango, papaya, banan och kokosnötter. Kanske har du turen att få se St Lucias nationalfågel, den färggranna papegojan Amazona Vericolor, eller pygmégeckon som bara lever på St Lucia.
St Lucia är ursprungligen vulkanisk med höga regnskogsbeklädda berg, genomskurna av bördiga dalar. Ön har en varierande kust med långa stränder, undangömda bukter och frodiga sluttningar.
St Lucias signum är de två Pitonerna, (Gros och Petit Piton) som ligger vid fiskebyn Soufrière, öns äldsta stad. Den norra delen av ön är plattare med vita stränder. Här ligger huvudstaden och hamnstaden Castries.
St Lucia är en av de få öar som Columbus aldrig upptäckte under sina fyra resor till Västindien. Under en period av knappt 200 år bytte St Lucia nationalitet inte mindre än fjorton gånger. St Lucia blev till slut en engelsk koloni men än idag finns det kvar många franska influenser.Seglingsförhållanden

Vinden blåser oftast  från NO , så St Lucia är en bra utgångspunkt om man vill segla söder ut mot St. Vicent och Tabago. För att hinna med den resan bör man ha minst 2 veckor på sig. Tänk på att det kan bli mycket kryssning på tillbaka vägen.
Det tar ca 6-8 timmar till St Vicent som också är en underbart vacker ö med sina vita sandstränder.  Söder ut finner ni Bequia, som är de Svenska långseglarnas favorit ö.
Syd ost om Bequia ligger ön Mustique. Här kan ni hälsa på storheter som Mick Jagger, prinsessan Margaret och Kate Moss. Tänk på att ön är privatägd.
Sista on för en tur söder ut blir den underbart vackra ön Tabago Cays

Klimat

Subtropiskt klimat med ständig bris och en dagstemperatur på 25-30º beroende på årstid. Vädret kan växla snabbt mellan sol och korta regnskurar. Orkansäsongen sträcker sig från augusti till november.

Bra att veta

Längd: 43 km, bredd: 23 km, invånare: 160 000, språk: engelska och patois, huvudstad: Castries

Valuta/kreditkort

US Dollar och EC Dollar. De flesta internationella kreditkort accepteras på hotell, restauranger och i de flesta större affärer.

wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.