Segling Seychellerna

Välj underregionen från kartan

Vårt Båtcharter-Online Team ger dig information om Segling, turförslag och intressanta platser i Seychellerna. Seychellerna har många bra och vackra seglingsområden.

Preview  Preview  Preview

Seychellerna

Seychellerna mitt i Insdiska Oceanen är en ögrupp som omfattar inte mindre än 115 underbara öar .Öarna ligger ca 1000 sjömil öster om Kenya's kust. 41 av öarna är större och består till stora delar av Granit. De övriga öarna är lägre korallöar. Seychellerna är ett av världens bästa seglingsområden och dykområden.

Flertalet av öarna är nästan helt obebodda och många är klassade som naturreservat. Landets myndigheter gör allt för att bevara öarna i form av naturreservat. 1995 blev tillåtet att segla i området för ett begränsat antal båtar.

På grund av öarnas isolerade läge har en unik fauna utvecklats i området. På Mahé och Praslin finns det unika regnskogar med många primitiva djur och växtarter. Här finns stora landsköldpaddor som kan bli över 150 år gamla.

Öarna bjuder på en intressant historia med kulturpåverkan från Afrika, Indien, Asien och Europa. Olika folkgrupper bidragit med sin del av mat och kultur som ger de olika öarna sin egen charm.

Man har medvetet begränsat turismen. Samtidigt är kvalitén hög och utbudet är stort gällande hotell och restauranger.


Med charterbåt utforskar man lätt övärlden som består både av låga korallöar och högre vulkaniska öar. Vissa öar är fågelreservat med begränsade besök. Öarna har fascinerade namn som, Silhouette, Aride, Curieuse och Félicité.

Man brukar börja seglingen från huvudön Mahé i ögruppen "The Inner Islands" där också alla internationella flyg landar, eller från den näst största ön, Praslin, 30 minuter med lokalt flyg från Mahé.

Området är perfekt för dem som vill segla självständigt i en sagolik övärld. I den inre skärgården runt Mahé och Praslin är vindarna förutsägbara och det finns mängder av vackra och skyddande vikar att ankra i. Cyklop är ett måste att ha med sig på resan för under ytan finns det vackra korallrev.
Du kan välja att utgå från huvudön Mahé eller Praslin, 20 sjömil nord ost om Mahé. Avstånden är korta, runt Praslin det är endast några sjömil mellan öarna.

Har man dykarcertifikat, så måste man passa på att dyka här. Öarna är kända för att vara ett av världens bästa dykställen.Väder och vind

Man kan segla på Seychellerna året runt. De inre öarna runt huvudön Mahé ligger utanför cyklon-bältet, med förutsägbara vindar. Oktober till april är den säkraste perioden.

Under maj till september dominerar sydost passaden med behagliga temperaturer på ca 25-30 grader och under oktober till april dominerar nordvästliga vindar.

Det bildas lätt kraftiga lokala regn under en eller ett par timmar, men det går snabbt över och solen skiner igen.

Utbudet av charterbåtar finner ni nedan under Mahe

Preview


wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.