Segling The Bahamas

Välj underregionen från kartan

Vi välkomnar dig i förväg till The Bahamas och en upplevelse med Segling. Vi är ett charterbolag för Segling i The Bahamas och för öarna runt The Bahamas. Segling har vi arbetat med i 20 år , så vi har erfarenhet. Vi kan erbjuda bra val av destinationer i The Bahamas och semester Segling längst med kusten och öarna i . I The Bahamas hittar ni allt för en bra kryssnings Segling, med spännande seglingsområden, charterbåtar och bra väderförhållanden. Segling i detta land kommer definitivt att bli en stor och spännande båtsemester för din besättning, samt en bra erfarenhet för din skeppare. Om ni har några frågor angående Segling i The Bahamas, vänd dig till oss för ytterligare information och hjälp! Ni hittar våra kontaktuppgifter här i nedre vänstra hörnet.

Preview  Preview  Preview

BahamasBahamas består av 700 öar och 2500 sandöar och landarealen är 13,940 kvadrat km, öarna tillhör egentligen inte västindien men grupperas ofta tillsammans med de karibiska öarna. De största öarna är Eleuthera, Exuma, Abaco, Bimini, Spanish Wells, Walker's Cay, Rugged Island, Berry Island, Crooked Island, Andros, Cat Island, Mayaguana, Long Island, Akilos, San Salvador, Little lnagua, Great Inagua.

Nästan alla öar omringas av korallrev och sandbankar och de flesta öar är platta. Öarna blir mer kala ju längre söderut man kommer, barrträd är det som dominerar de norra och västra öarna med ormbunkar och annan grönska som undervegitation. Mangroveträd är vanligt förekommande runt de västra öarnas stränder, det är det enda trädet vars rötter klarar saltvattnet. Blommor växer i överflöd året runt, många växer på träd tex. "Pride of India" vilket är ett stort träd fullt av lavendelfärgade blommor. En annan vacker blomma "blue mahoe" pryder en form av hibiscus som skiftar mellan gult och rött


Seglingsförhållanden

Bahamas är ett ställe för dig som vill njuta av lugn segling där vinden oftast är västlig 5-20 knop, vita stränder men ändå tillgång till bra bunkring och annan modern komfort.
Seglingen är mycket visuell, så man får vara noga med hur man navigerar bland reven.  Här finner ni underbara  snorkling & dyknings platser. Några av dem är Man O´War Cay, Great Guana Cay & förståss Pelican Cays nationalpark

Klimat

Öarna är behagliga året om med svalkande, nästan ständiga vindar från öst. Den dagliga tempraturen sjunker sällan under +16°C vintertid vilket är december-februari. Sommartid; juni till augusti är det mycket varmt, men temperaturen går sällan över +32°. De norra öarna får mycket mer regn än de södra öarna, men regnperioden är från maj-november, som vanligtvis ger häftiga men kortvariga regnskurar, ibland kan det dock regna under flera dagar. Sommartid kan ibland medföra orkaner, men det är ganska ovanligt. Under sommarperioden har även vattnet behaglig temperatur. Högsäsongen är från mitten av december till mitten av april, då är också hotellpriserna som högst.

Fakta

Invånare: 283,705
Afrikanskt ursprung (85%), Europeiskt ursprung (15%)
Huvudstad: Nassau (inv. 190,000)
Språk: Engelska

Valuta: BSD Bahamiska dollar (B$) Valutaväxlare
Pengar och kostnad: Det kan vara ganska dyrt att bo på Bahamas speciellt vintertid.
Budget middag: US$5-10
Medium middag: US$10-25
Lyx middag: US$25 och uppåt
Budget boende: US$30-75
Medelklass hotel: US$75-150

Utbudet av charterbåtar finner ni i länkarna här under Great Abaco.
wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.