Segling Turkiet

Välj underregionen från kartan

Vi välkomnar dig i förväg till Turkiet och en upplevelse med Segling. Vi är ett charterbolag för Segling i Turkiet och för öarna runt Turkiet. Segling har vi arbetat med i 20 år , så vi har erfarenhet. Vi kan erbjuda bra val av destinationer i Turkiet och semester Segling längst med kusten och öarna i . I Turkiet hittar ni allt för en bra kryssnings Segling, med spännande seglingsområden, charterbåtar och bra väderförhållanden. Segling i detta land kommer definitivt att bli en stor och spännande båtsemester för din besättning, samt en bra erfarenhet för din skeppare. Om ni har några frågor angående Segling i Turkiet, vänd dig till oss för ytterligare information och hjälp! Ni hittar våra kontaktuppgifter här i nedre vänstra hörnet.

Preview  Preview  Preview

Turkiet

Turkiet blir allt populärare att segla i med sina traditionella städer och livliga moderna marinor. Här finner ni  historiska ruiner och otaliga kristallklara kuster. Kort sagt Turkiet ett fantastiskt land med sin vackra skärgård, tradition, modernitet, välkomnande lokalbefolkning och bra restauranger.  På Turkiets västra kust finner ni idealiska seglingsförhållanden med ofta stadiga nordvästliga vindar.
Klarblått vatten välkomna dig och kusten visar upp  sina trädkantade vikar som är perfekta att ankra upp i. Njut av de i bland branta skogklädda kullarna med antika ruiner som finns lite här och där. Upptäck Turkiets med fantastiskt bevarade arkeologiska platser och städer som fortfarande är antika. Njut av en livlig eftermiddag på basarerna i Bodrum eller vandra på stadens kullerstensgator i seglarnas  favorit stad Marmaris. Utforska  grottor och ruiner i Caunos eller kobbar och skär utanför Fethiye. Turkiet erbjuder en sådan mångfald att vad ni än söker efter på er chartersemester, så är vi säkra på att ni finner detta i Turkiet.

Seglingsförhållanden

Turkiet har 315 molnfria dagar per år. Under högsesongen mellan april och oktober är  himlen är blå och vattnet är varmt. Här njuter man av härliga solnedgångar, milda vindar och ett stilla hav. Med Turkiets  fantastiska kustlinje, med hundratals vikar och bukter. Oftas blåser det från nordväst med måttliga till friska vindar.

Preview  Preview  Preview


VISERINGSTVÅNG

Medborgare från följande länder behöver inte inresevisum, Frankrike, Tyskland, Island, Nya Zeeland, Sverige, Schweiz .

Det är ditt ansvar att se till att du har ett pass som är giltigt i minst 6 månader vid tidpunkten för resan. Om du håller ett pass från ett av följande länder du kommer att behöva köpa ett visum vid ankomst till Turkiet: Australien, Österrike, Belgien, Kanada, Danmark, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Ryssland, USA, Storbritannien.

VALUTA

 Valutan är Yeni turkiska lira YTL. Många ställen accepterar Euro, US $ & £-sterling, men du bör vara medveten om växelkurserna, så att ni får valuta för pengarna. Visa och MasterCard accepteras allmänt men om ni besöker restauranger på  avlägsna platser är det värre. Det finns gott om möjligheter att växla pengar i alla större städer, där du också hittar banker och bankomater. Valutan på flygplatsen som ges är väldigt dålig. Det är inte tillrådligt att lita på resecheckar eftersom de endast accepteras på begränsade platser.

MAT

De flesta restaurangerna i vikarna serverar  enkla traditionella  turkisks rätter som ofta bakas i lerugn. Många restaruranger serverar fisk som fångats under dagen. Turkisk frukost består ofta av av tomater, gurka, oliver, ost, frukt, rostat bröd och marmelad / honung. Vissa restauranger erbjuder engelsk frukost och  pannkakor är en annan av restaurangernas  specialiteter.

DRYCKER

Turkiet producerar några bra viner och det finns ett brett utbud i landet.  Det lokala ölet är EFES och finns överallt. Större restauranger har ett stortl av flasköl. Den traditionella alkoholhaltig drycken i Turkiet är Raki, ett anis baserad dryck med en stark alkoholhalt. Turkarna dricker det här med vatten och is till maten. Importerade drycker är dyra i Turkiet på grund av skatten. Köp därför era dyrare favoriter redan på flygplatsen. Fråga alltid efter priset vid beställning av drycker så att inga obehagliga överaskningardyker upp efter måltiden.

Hamnavgifter

 De flesta restauranger tar  inte ta betalt för förtöjning på sina bryggor. Andra kan ta ca 5-7 € per natt.  Ägarna förväntar sig att man äter om man lägger till. I de större småbåtshamnarna såsom Netsel Marina-Marmaris, Marti Marina-Orhaniye, Ece Marina-Fethiye du kan räkna med att betala mellan 40 -- € 100's per natt beroende på storleken på din båt.

SHOPPING

De större orterna Marmaris, Fethiye, Bodrum är ett shoppingparadis med färgstarka butiker i basaren som säljer souvenirer, smycken, mattor, T-shirts. I de små byarna hittar du lokala marknader säljer färska råvaror, kryddor, grönsaker och frukt alla odlas lokalt.

Behörighet

För hela EU gäller för yttre vatten samma bestämmelser som i hemlandet. Dvs. en svensk medborgare ska ha ett kustskepparintyg om fartyget är ett skepp, annars finns inget krav. Ska du emellertid hyra en utlandsflaggad båt är läget annorlunda, då ställs i allmänhet krav på någon form av kompetensbevis: i t.ex. Kroatien ett ICC för kustfarvatten.

 

Utbudet av charterbåtar finns inlaggda under varje ort/ hamn nedan.


wait...
Loading Map ...
RefreshGoogle Map ToolZoom InZoom OutPanDistance ToolShow/Hide Legend Show/Hide Layers

YachtFinder

Live support & Contact

Kontakta oss under:
Telefon
+46 31 51 10 40
Fax
+46 31 51 80 41
BOKA BÅT ON-LINE I HELA VÄRLDEN TILL BÄSTA PRIS
Ett Skandinaviskt företag för båtuthyrning i hela världen. Välkommen att segla med oss.